Konsten att laga middag
Jag är ingen stjärna i köket. Jag är fullt medveten om mitt bristfälliga tålamod och min oförmåga att koncentrera mig på en sak. Men, jag har oxå självinsikt (ha!) och jobbar aktivt (nåja..) på att öva upp mina fel. Därav lasagnen igår. Därav spill, dräll, klet och ett berg av disk. Slutprodukten fick tummen upp av både Lars (kräsen gourmet) och frugan (okräsen allätare) men det hände en del missöden på vägen. Utan att gå in på detaljer kan jag avslöja skräckinjagande moment som (Anna, blunda här!):
- En fullkomlig kaskad av lök ner på golvet då den otinade färsen stack iväg ur stekpannan
- Bakåtflipp med liten stekspade → tomatsås över hela nya förklädet och spisen
- Spår av ostsås på golv, matta och bord vid tillverkningen, mycket märkligt med tanke på att jag bara höll till på köksbordet...
Såhär brukar det vara när jag lagar mat, det säger ju sig självt att det tar en hel del energi! Nåja, lasagnen blev ju god iallafall, ingen blev sjuk och idag ser köket hyfsat bra ut. Idag är det för övrigt torsdag, och torsdagar innebär skepparkurs med grabbarna om kvällarna. Det är så himla kul att få träffa mina kära ingenjörsvänner iallafall en gång i veckan, de har inte förändrats ett dugg. Man kan liksom börja konversera om nästan vad som helst, men lämnar man samtalet för att sedan komma tillbaka efter två minuter så hör man ord som "plastisk töjning" och "Mohrs spänningscirkel" och vips så är man tillbax på ruta ett. De tänker bara på en enda sak, de där killarna..